Benedikto kiaušiniai - Užkandžiai

Benedikto kiaušiniai

Supaprastintas "Benedikto kiaušinių" variantas. Kiekvieną savaitgalio rytą pradėkite su pora be lukštų virtų kiaušinių.

Benedikto kiaušiniai
© valgis.lt nuotr.

INGREDIENTAI:

  • kiaušiniai
  • Mozzarella sūris (rutuliukais)
  • balta duona riekelėmis
  • žalumynai papuošimui
  • druska, pipirai
  • sūris (lydytas arba fermentinis)
  • arbatinis šaukštas balto vyno acto

porcijų skaičius 2
paruošimo laikas 20 min.


PARUOŠIMAS:

Užvirkite vandenį didesniame puode. Kol užvirs pasiruoškite kiaušinius ir baltą duoną. Duoneles paskrudinkite skrudintuvėje arba paprastoje keptuvėje. Ant karštų paskrudintų duonelių uždėkite plonai pjaustytą fermentinį arba lydytą sūrį - karščio turi pakakti, kad jis išsilydytų ar suminkštėtų.

Užvirus vandeniui įpilkite vyno actą į vandenį ir su šaukštu išsukite vandenį, kad puode esančiame vandenyje susidarytų nedidelis sūkurys. įmuškite pirmą kiaušinį į verdantį vandenį, toliau atsargiai maišykite vandenį ir šiek tiek apvirus kiaušiniui įmuškite kitą kiaušinį. Rekomenduojama vienu metu virti 2-3 kiaušinius. Virkite 3 minutes ir atsargiai su šaukštu ištraukite po vieną kiaušinį ir dėkite ant paruoštų duonelių su sūriu. Paruoštus "Benedikto kiaušinius" papuoškite Mozzarella rutuliukais, pagardinkite druska, pipirais ar kitais prieskoniais bei žalumynais.

Patarimas:
Jeigu nepavyksta sėkmingai išvirti gražių Benedikto kiaušinių įmušant juos į puodą, galite kiaušinius atsargiai įmušti į vienkartinius permatomus maišelius prieš tai maišelius patepant aliejumi (kad po virimo lengvai išsiimtų), po vieną kiaušinį į maišelį. Maišeliuose esančius Benedikto kiaušinius įdėkite į puodą, taip verdant galima vienu metu virti ir daugiau Benedikto kiaušinių. Maišeliai turi būti pilnai panardinti ir užrišti arba užsukti tiesiai virš kiaušinio. Svarbiausia nepažeisti trynio.

Skanių Benedikto kiaušinių!


RECEPTO AUTORIUS: valgis.lt

Užkandžiai





Komentarai:

Komentarų nėra






Įveskite raktažodį.