Skamba neįtikėtinai? Nors dažniausiai gaspačo yra ruošiama su pomidorais, aš siūlau pabandyti su agurkais. Pamatysite, kad ši sriuba nenusileidžia įprastiniam gaspačo.
Gaspačo su agurkais receptas
INGREDIENTAI:
2 prinokę avokadai
5 agurkai
žiupsnis petražolių
50 g. fetos sūrio
20 g. mocarelos
pusė raudonos paprikos
pipirų, druskos, prieskonių pagal skonį
valgomasis šaukštas laimo sultys
PARUOŠIMAS:
Nulupkite agurkus bei juos pavirkite 15 min. Kai išvirsite agurkus juos supjaustykite kartu su avokadais. Tada atidėkite kelis gabalėlius supjaustytų daržovių, o viską kartu sumalkite blenderiu. Kai sumalsite, suberkite prieskonius, supjaustytą papriką, prieskonius ir įdėkite bent 4 val. į šaldytuvą. Po visko supjaustykite kuo smulkiau sūrį ir prieš patiekiant pabarstykite jo į sriubą. Jeigu norite pagyvinti sriubos išvaiždą įdėkite atidėtas supjaustytas daržoves.