Kibinai - Užkandžiai

Kibinai

Receptas

Kibinai

Karaimų nacionalinis patiekalas. Labai populiarus patiekalas Lietuvoje. Nors ir paruošimo procesas gan ilgas, tačiau vertas šių pastangų.

Kibinai
© tumblr.com nuotr.

INGREDIENTAI:

  • 500g miltų
  • 1 Kiaušinis
  • 250g margarino
  • 100ml grietinės 30%
  • 100ml majonezo
  • 600g mėsos
  • Šaukštas aliejaus
  • Svogūnas
  • Druska, pipirai
  • Virintas vanduo

porcijų skaičius 4-6
paruošimo laikas 1 val.


PARUOŠIMAS:

Į dubenį supilkite mitus ir į juos stambia tarka įtarkuokite margariną, masę sutrinkite rankomis. Supilkite grietinę ir majonezą. Suminkykite tešlą ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą. Supjaustykite mėsą mažais kubeliais, pabarstykite druska ir pipirais. Į mėsą įdėkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Įpilkite šlakelį šalto virinto vandens ir viską gerai išmaišykite. Išimkite tešlą iš šaldytuvo padalinkite į 14 gabaliukų, tada kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite ir išdėliokite mėsos įdarą. Suformuokite kibinus, aptepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę kepti 180 laipsnių. Kibinus kepkite 40-45 min.


RECEPTO AUTORIUS: valgis.lt

Užkandžiai





Komentarai:

Nomnom      (2015-03-05 19:27:51)
Geras kibinų receptukas, visa šeima sakė, kad labai patiko. Rekomenduoju ir jums pabandyti šiuos kibinus.

 175  161 

Gretute      (2015-02-25 13:03:41)
Panasiai darau kibinus, bet skonio paivairinimui dar kartais idedu pora simtu gramu grybu. Taip pat labai skanu :)

 219  148 






Įveskite raktažodį.