Lietiniai blynai su varške tiks visiems blynų mėgėjams, tai ne tik labai skanūs blynai, bet ir maistingi.
Lietiniai blynai su varške receptas
INGREDIENTAI:
Tešlos paruošimui:
150 mililitrų pieno
nepilną stiklinę gramų miltų
3 kiaušiniai
0,5 stilinės vandens
1 šaukštas tirpinto sviesto (arba aliejaus)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdaro paruošimui:
300 gramų varškės
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
aliejus
PARUOŠIMAS:
Suplakite kiaušinius, įdėkite druskos įpilkite tirpintą sviestą arba aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite. Pastoviai maišant po truputį pilkite miltus, pieną ir vandenį tol, kol tešla taps skysta, vienalytė ir be gabaliukų.
Įkaitinkite keptuvę ir plonai patepkite aliejaus, kad būtų plonesnis aliejaus sluoksnis galite ištepti su popieriniu rankšluosčiu. Paskirstykite tešlą keptuvėje plonu sluoksniu ir kepkite lietinius blynus. Blynai keps labai greitai, neprideginkite.
Paruoškite įdarą. Įdarui varškę išmaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. dėkite įdarą ant lietinio blyno ir sulankstykite.
Dar kartą pakepkite lietinius blynus su varškės įdaru.
Patiekite su jums mėgstama uogiene ar uogomis, grietine ar kitu padažu.