Midijos grietinėlės padaže - Žuvis ir jūros gėrybės

Midijos grietinėlės padaže

Ypatingo skonio midijos su kiautais (arba geldelės) grietinėlės - balto vyno padaže. Nesudėtingai paruošiamas midijų patiekalas nepaliks abejingų jūros gėrybių mėgėjų. Tai ne tik vakarienė - tai ritualas.

Midijos grietinėlės padaže
© valgis.lt nuotr.

INGREDIENTAI:

  • 1 kg. midijų su kiautais
  • 2 svogūnai
  • 5 skiltelės česnako
  • 25 g. petražolių
  • 250 g. grietinėlės
  • šlakelis aliejaus
  • šlakelis balto vyno
  • 2 vnt. prancūziško batono su česnaku

porcijų skaičius 3
paruošimo laikas 20 min.


PARUOŠIMAS:

Nuplaukite midijas (1 kg.) su kiautais dar vadinamas geldelėmis, jeigu yra žolelių jas ištraukite. Susmulkinkite 2 svogūnus ir 4-5 česnako skiltelės.
Į didelį puodą įpilkite aliejaus, įdėkite susmulkintus svogūnus ir česnakus, pakepkite apie 5 minutes, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį. Įpilkite šlakelį balto vyno, įberkite nuplautas midijas ir kepkite kelias minutes, jeigu mėgstate česnakus įspauskite dar 1-2 galvas česnako, tada suberkite 25 g. petražolių (galima papildomai pagardinti salierų lapais 15 g.). Gerai išmaišykite, įpilkite 200-250 g. grietinėlės ir dar kartą išmaišykite.
Patiekite su pašildytomis baguetėmis (prancūzišku batonu su česnaku).

Patarimas: Midijų, kurios po virimo liko neatsivėrusios nevalgykite!


RECEPTO AUTORIUS: valgis.lt

Žuvis ir jūros gėrybės





Komentarai:

Komentarų nėra






Įveskite raktažodį.






Taip pat paragaukite: