Stalo įrankių etiketas - Straipsniai

Stalo įrankių etiketas

Straipsnis

Malonaus skaitymo!

Stalo įrankių etiketas

Stalo įrankių etiketas
© fotolia.com nuotr.

Pažinkite stalo įrankių etiketą, o po to ir išbandykite naujas žinias restorane. Šie valgymo įrankių ženklai bus suprantami viso pasaulio prabangesniuose restoranuose ir ne tik.


Susipažinkite su keliais pagrindiniais stalo įrankių ženklais ir restorane aiškiai parodykite ko Jūs norite be jokių žodžių. Paprastose kavinukėse šis etiketas geli būti nesuprastas, tačiau vidutiniuose ar prabangiuose restoranuose Jus tikrai supras.  

  • Plačiau sudėti peilis ir šakutė reiškia, kad Jūs dar valgote ir Jums nieko netrūksta. Padavėjas tai supras ir nenuneš lėkštės, kurioje nors ir mažai, bet dar yra valgomo patiekalo.
  • Norint pereiti prie kito patiekalo sukryžiuojami įrankiai. Tai ženklas, kad Jūs šio patiekalo jau nebevalgysite ir galima nunešti lėkštę su įrankiais.
  • Jeigu norite baigti valgį sudėkite įrankius šalia. Peilio ašmenys turi būti atsuktos į šakutę.
  • Sudėjus valgymo įrankius šonu pagirsite virtuvės darbą. Tai reiškia, kad Jums patiekalas patiko. 
  • Šis ženklas bus atvirkštinis prieš tai buvusiam. Peilio ašmenų perkišimas tarp šakutės smaigalių reikš nepatikusį ar neskanų valgį. Taip be žodžių parodysite savo nepasitenkinimą patiekalu.


STRAIPSNIO AUTORIUS: valgis.lt






Komentarai:

Feja      (2014-11-27 20:30:12)
O fainai, suzinojau nauju zenklu. Iki siol po valgio sudedavau irankius salia kaip treciam pav. Jeigu buciau perskaicius anksciau tai ne kart buciau suverusi irankius del prastumo :)

 181  133 






Įveskite raktažodį.