Žuvis - Straipsniai

Žuvis

Straipsnis

Malonaus skaitymo!

Žuvis

Žuvis
© foodiesfeed.com nuotr.

Žuvis bei kiti jūros produktai yra labai naudingi tiek tiems, kurie stengiasi išlaikyti grakščias kūno linijas, tiek tiems, kurie rūpinasi savo sveikata. Vandens gėrybes mėgsta ne visi ir dažniausiai tai nutinka dėl šių dalykų: nupirkta žuvis būna jau pasenusi arba yra neskaniai paruošiama.


Žuvis Jūsų organizmą aprūpina daugybe svarbių medžiagų - tai baltymų šaltinis. Kaip žinote baltymai yra svarbūs ne vien augančiam organizmui, bet ir suaugusiems, sportininkams, nėščiosioms bei senjorams. Taip pat žuvyje gausu mineralinių medžiagų ir vitaminų. Naudingųjų medžiagų gausa ir pasisavinimas pranoksta net mėsą. Taigi, kuo gi taip žuvis yra naudinga, kad noriu apie ją plačiau papasakoti? Visų pirma joje gausu vitaminų A, D, E, C, B1, B12, B6 ir visa gausa mineralų magnio, fosforo, kalio, omega-3, riebalų rūgščių. Norint įsisavint gausą naudingųjų medžiagų būtina, kad žuvis būtų šviežia.

Kaip atpažinti šviežią žuvį?
Tai gana paprasta.Visų pirma šviežios žuvies žvynai yra prigludę, nenusitrynę ir žvilgantys. Akys turėtų būti neišsprogusios, nekraujuojančios. Jei žuvis iš jūros ji turėtų kvepėti jūra, jei iš ežerų neturėtų iš jos sklisti nemalonus kvapas (rūgšties ir pan.). Jeigu jau taip išėjo, kad nupirkote žuvį jos neapžiūrėję, tai žuvies mėsa privalo būti tolygi ir neįdumbanti, be jokių pašalinių gleivių ir kitokių dalykų. Mėsa turi būti tolygi ir šviesi. Jei yra įmanoma šviežia žuvį suvartokite per 36 valandas arba ją užšaldykite, jei nupirkote atšildytą žuvį, ją vėl užšaldyti yra draudžiama.
Kaip atpažinti šaldytą žuvį?
Pirmiausiai ji bus užsandarinta į pakuotę. Pakuotė jokiais būdais neturi būti pažeista, neturi iš jos tekėti skysčiai ir pan. Viduje žuvis negali būti sutraiškyta, pageltusiais krašteliais. taip pat patariama stebėti šaldyklę, kurioje jinai guli, nes jei bus viršuje ji bus pastoviai kontaktuojanti su kambario temperatūra, o tai reiškia, kad temperatūra gali būti ne kaip patariama -18 C, o žemesnė, taip pat jei ji bus pačioje apačioje ji gali būti tiesiog peršaldyta ir sena. 
Kodėl atkreipiu Jūsų dėmesį į užšaldymą? Nes visų pirma tai labai svarbu, jei Jūs norite gauti visas maistingas medžiagas ir jei žuvis bus blogai patiekiama ir blogai užšaldyta gali būti, kad ji bus nebe šviežia ir turės ligos sukelėjų.


STRAIPSNIO AUTORIUS: valgis.lt






Komentarai:

Komentarų nėra






Įveskite raktažodį.