Dažniausiai šį patiekalą gaminu per šventes, kai nenoriu perkrauti stalo vien mėsos patiekalais. Bet jei norite galite į šį patiekalą pridėti plonai supjaustyto rūkyto kumpio.
Baklažanas su feta receptas
INGREDIENTAI:
1 baklažanas
120 g. fetos
aitriosios paprikos miltelių
bazilikų papuošimui
šviežio oregano pabarstymui
2 šaukštai citrinos sulčių
3 skiltelės česnako
PARUOŠIMAS:
Baklažaną supjaustykite griežinėliais 1 cm. Sutrinkite česnaką ir išvoliokite jame baklažanus. Apkepinkite baklažanus keptuvėje iš abiejų pusių. Apkepinę sudėkite ant servetėlių, kad nuvarvėtų riebalai. Sutrinkite fetą ir sutepkite juo baklažano griežinėlius. Pabarstykite oreganu. Apšlaistykite baklažanus citrinos sultimis, papuoškite baziliko lapeliais. Patarimas: patiekite kartu su alyvuogėmis bei balta duona.