Supaprastintas "Benedikto kiaušinių" variantas. Kiekvieną savaitgalio rytą pradėkite su pora be lukštų virtų kiaušinių.
Benedikto kiaušiniai receptas
INGREDIENTAI:
kiaušiniai
Mozzarella sūris (rutuliukais)
balta duona riekelėmis
žalumynai papuošimui
druska, pipirai
sūris (lydytas arba fermentinis)
arbatinis šaukštas balto vyno acto
PARUOŠIMAS:
Užvirkite vandenį didesniame puode. Kol užvirs pasiruoškite kiaušinius ir baltą duoną. Duoneles paskrudinkite skrudintuvėje arba paprastoje keptuvėje. Ant karštų paskrudintų duonelių uždėkite plonai pjaustytą fermentinį arba lydytą sūrį - karščio turi pakakti, kad jis išsilydytų ar suminkštėtų.
Užvirus vandeniui įpilkite vyno actą į vandenį ir su šaukštu išsukite vandenį, kad puode esančiame vandenyje susidarytų nedidelis sūkurys. įmuškite pirmą kiaušinį į verdantį vandenį, toliau atsargiai maišykite vandenį ir šiek tiek apvirus kiaušiniui įmuškite kitą kiaušinį. Rekomenduojama vienu metu virti 2-3 kiaušinius. Virkite 3 minutes ir atsargiai su šaukštu ištraukite po vieną kiaušinį ir dėkite ant paruoštų duonelių su sūriu. Paruoštus "Benedikto kiaušinius" papuoškite Mozzarella rutuliukais, pagardinkite druska, pipirais ar kitais prieskoniais bei žalumynais.
Patarimas:
Jeigu nepavyksta sėkmingai išvirti gražių Benedikto kiaušinių įmušant juos į puodą, galite kiaušinius atsargiai įmušti į vienkartinius permatomus maišelius prieš tai maišelius patepant aliejumi (kad po virimo lengvai išsiimtų), po vieną kiaušinį į maišelį. Maišeliuose esančius Benedikto kiaušinius įdėkite į puodą, taip verdant galima vienu metu virti ir daugiau Benedikto kiaušinių. Maišeliai turi būti pilnai panardinti ir užrišti arba užsukti tiesiai virš kiaušinio. Svarbiausia nepažeisti trynio.
Anonimas (2021-10-01 10:44:17)
Labai skanūs benediktai, bet visa virtuvė apsikrauna po gaminimo :D