Jeigu užsimanėte pailsėti nuo mėsos ar tiesiog mėgstate jūros gėrybes šis patiekalas puikiai tiks. Lengvai ir greitai paruošiamas.
Makaronai su jūros gėrybėmis receptas
INGREDIENTAI:
1/2 skardinės marinuotų pomidorų
1/3 stiklinės balto sauso vyno
300 g. makaronų
1 šaukštas tarkuoto sūrio
šviežių petražolių, krapų
1/2 balto svogūno
1/2 raudono svogūno
žiupsnis kario
džiovintų svogūno laiškų
50 g. šaldytų midijų
50 g. šaldytų krevečių
50 g. kalmarų žiedų
PARUOŠIMAS:
Makaronus išvirkite. Keptuvę įkaitinkite. Susmulkinkite svogūnus, petražoles, krapus ir apkepinkite. Supilkite pomidorus, kelias minutes patroškinkite ir supilkite vyną. Sumeskite jūros gėrybes išskyrus kalmarų žiedus, juos sudėkite paskutinius. Nepamirškite, kad kalmarų negalima ilgai kepti (max 5-7 min. arba labai ilgai - virš 30 min.). Sumeskite tarkuotą sūrį, pabarstykite kariu, svogūnų laiškais. Įdėkite kalmarų žiedus ir troškinkite 5 min. ant mažos ugnies. Į indus dėkite makaronus, o ant jų supilkite jūros gėrybes.