Ryžių rutuliukai puikiai tiks tiek prie užkandžių stalo tiek prie mėsos kepsnio.
Ryžių rutuliukai receptas
INGREDIENTAI:
1 stiklinė ryžių
100 g. šviežių špinatų
2 kiaušiniai
120 g. tarkuoto sūrio
1/2 stiklinės džiūvėsių
pipirų, druskos
saulėgrąžų aliejaus
PARUOŠIMAS:
Ryžus virkite 18 minučių. Apliekite špinatus su virintu vandenių, vėliau špinatus pakiškite po šaltu vandeniu ir palikite ant sietelio, kad nubėgtų vanduo. Kiaušinius išmuškite ir suplakite. pagardinkite druska, pipirais. Špinatus sumaišykite su ryžiais. Suformuokite blyną, į vidurį įdėkite šiek tiek sūrio, tai bus įdaras, tada formuokite rutuliukus, kad įdaras būtų viduje. Rutuliukus iškočiokite džiūvėsiuose, tada kiaušinyje ir vėl pakartotinai džiūvėsiuose ir kepkite, kol gražiai paskrus.