Nostalgiški švilpikai, kurie patiks bulvinių patiekalų mėgėjams. Pakankamai sotus patiekalas paįvairins jūsų kasdieninę mitybą.
Švilpikai orkaitėje su šoninės padažu receptas
INGREDIENTAI:
Tešlos paruošimui:
700 gramų bulvių
100 gramų miltų
1 kiaušinis
2 šaukštai ištirpinto sviesto
žiupsnis druskos
Padažo paruošimui:
200 gramų rūkytos šoninės
500 mililitrų 35% grietinėlės
1 svogūnas
30 gramų krapų
PARUOŠIMAS:
Švilpikų tešlos paruošimas:
Išvirkite bulves su lupena, tada nulupkite ir dubenyje sutrinkite į košę, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite. Pilkite miltus ir išminkykite tešlą.
Ant stalviršio pabarstykite miltų, paimkite ketvirtadalį tešlos ir išvoliokite į pailgą virvę ir suplokite maždaug iki pusės centimetro ir 4 centimetrų pločio juostą. Supjaustykite norimo dydžio rombais.
Ant kepimo skartos dėkite kepimo popierių ir ant jo išdėliokite švilpikus bei aptepkite sviestu. Švilpikai turi nesiliesti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir dėkite skardą su švilpikais. Kepkite 15 minučių, tada apverskite ir dar kepkite 15 minučių.
Švilpikų padažo paruošimas:
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, susmulkinkite šoninę. Svogūną su šonine pakepkite, kol svogūnas suminkštės, tada supilkite grietinėlę, suberkite krapus ir maišant pakepkite, kol padažas sutirštės.