Ilgai užtrunka paruošimas, bet dėl skonio verta paplušėti, nes pyragas per šventes išgraibstomas per kelias minutes - ir šeimininkė lieka patenkinta ir svečiai.
Apkepas su grybais ir rūkytu kumpiu receptas
INGREDIENTAI:
150 g. miltų
200 g. sviesto
4 šaukštai vandens
šlakelis pieno (jei tešla pasirodys per kieta)
žiupsnelis druskos
70 g. pievagrybių
150 g. rūkyto kumpio
1 vidutinio dydžio raudonas svogūnas
120 g. mocarelos
50 g. grietinės
2 kiaušiniai
3 vnt. česnako skiltelių
žiupsnis krapų, petražolių, bazilikų
aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMAS:
Paimkite miltus, sviesto, druskos įpilkite vandens. Juos sutrinkite į masę (BŪTINAI RANKOMIS), jeigu pastebėsite, kad tešla sunkiai kočiojasi įpilkite šlakelį pieno. Iškočioję tešlą ją palikite šaldytuve bent 1 valandai. Per tą laiką paruoškite kitus maisto produktus. Supjaustykite kumpį, svogūną, česnaką ir pievagrybius, juos pakepinkite kol paskrus ir leiskite ataušti. Tada paimkite kitą puodelį sumuškite kiaušinius su grietinę ir pabarstykite petražolėm, krapais, pipirais ir pan. (prieskoniai dedami pagal skonį). Mocarelą supjaustykite griežinėliais ir padėkite į šalį. Kai tešla bus paruoša, kepimo formą patepkite aliejumi ir tešlą išdėstykite formoje. Tada sudėkite pievagrybius, kumpį, svogūnus, supilkite kiaušinio su grietinę mišinį ir ant viršaus sudėliokite mocarelą griežinius. Įdėkite kepti į orkaite 50 min. 150 C. Skanaus!