labai tiks vakarėlių metu, kol visi laukia pagrindinio patiekalo.
Apkepas su špinatais receptas
INGREDIENTAI:
200 g. špinatų
200 g. sluoksniuotos tešlos (bemielės)
100 g. varškės
pipirų, krapų, petražolių
3 kiaušiniai
100 g. lydyto sūrio
PARUOŠIMAS:
Bemielę tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną dalį iškočiokite ir sudėkite į kepimo formą. Sudėkite supjaustytus špinatus, ant jų sudėkit varškę sumaišyta su dviem kiaušiniais. Suberkite petažoles, krapus, pabarstykite pipirais. Sudėkite ant viršaus likusią bemielę tešlą, kad uždengtų vidurinę dalį. Išmuškite kiaušinį ir juo ištepkite viršutinę tešlos dalį ir dėkite į orkaitę 40 min. 180 C.