Grietiniečiai - lengvai paruošiami pyragėliai. Varškės mėgėjai grietiniečiams tikrai neatsispirs. Pyragėliai visai kaip varškėčiai.
Grietiniečiai receptas
INGREDIENTAI:
Tešlai:
100 g sviesto (kambario temperatūros)
100 g grietinės (30 proc.)
300 g kvietinių miltų
75 g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
druska
Įdarui:
200 g varškės
2 šaukšteliai cukraus
2 šaukštelis miltų
1 kiaušinis
pusė šaukštelio vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinis
Apibarstymui:
cukraus pudra
PARUOŠIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių.
Grietiniečių tešlos paruošimas:
Sviestą gerai įtrinkite cukrumi kol pasidarys puri masė, įmuškite kiaušinį. įdėkite grietinę ir viską išplakite.
Sumaišykite kvietinius miltus, kepimo milteliais ir žiupsnelį druskos. Į sumaišytus miltus supilkite pirmąjį plakinį ir viską suminkykite, turi gautis minkšta tešla. Galite naudoti plaktuvą plokščiu antgaliu.
Kol ruošite įdarą tešlą įdėkite į šaldytuvą 10-15 min. Tešla per tą laiką pabrinks ir bus lengviau kočioti.
Grietiniečių įdaro paruošimas:
Varškę kuo labiau pertrinkite iki vientisos masės, turi nelikti gumulų. Į varškę įdėkite cukrų, miltus, žiupsniu vanilinio cukraus, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Įdarą laikinai pasidėkite šalia.
Grietiniečių paruošimas:
Iškočiokite tešlą maždaug iki pusės cm storio. Išspauskite maždaug 10 cm skersmens apskritimus (galite naudoti didesnį puodelį ar indelį).
Ant tešlos apskritimų uždėkite pilną arbatinį šaukštelį įdaro, perlenkite apskritimus pusiau, suglauskite kraštus, bet nesuspauskite.
Suformuotus grietiniečius išdėliokite ant kepimo popieriaus, aptepkite kiaušiniu ir kepkite 15-20 min., kol paviršius taps gražios auksinės spalvos.
Jeigu liko tešlos iš įdaro, kol kepa pirmoji partija grietiniečių gaminkite kitus. Juos lygiai taip pat paruoškite kepimui.
Atvėsusius grietiniečius apibarstykite cukraus pudra.