Marinuoti įdaryti pomidorai žiemai su juodaisiais serbentų ir krienų lapais.
Įdaryti pomidorai receptas
INGREDIENTAI:
4 L vandens
5 šaukštai druskos
12 šaukštų cukraus
130 ml. acto
5 svogūnai (vidutinio dydžio)
Pokelis marinavimo prieskonių
15 česnako skiltelių
2 kg. pomidorų
Juodųjų serbentų lapai (džiovinti)
Keli krienų lapai (džiovinti)
PARUOŠIMAS:
Visų pirma būtina paruošti stiklainius į kuriuos dėsite pomidorus bei marinatą. Paimkite stiklainius, juos išplaukite. Per tą laiką įkaitinkite orkaite 150 C ir įpilkite apie litrą vandens. Kai išplausite stiklainius, juos sudėkite į orkaite, palikite apie 15 min. priklausomai nuo stiklainio dydžio. Tuomet paimkite dideli puodą, į jį įpilkite 4 L vandens, suberkite druskos, cukraus bei acto, sumaišykite ir palikite tegul verda. Jei per tą laiką spėjo praeiti 15min. išimkite stiklainius ir leiskite jiems ataušti. Tuomet imkite nulupkite svogūnus, česnakus. Pomidorų viršūnėles nupjaukite, išimkite skystimą ir įdėkite česnako bei svogūną ( kiekis nesvarbu, priklauso nuo Jūsų noro). Paėmę stiklainį įdėkite pomidorus, kartu dėkite prieskonius, kelis serbentų lapus arba krienų lapus. Kai užvirs marinatas jį supilkite į stiklainius, leiskite ataušti. Tuomet paimkite didesni puodą, supilkite į jį vandens ir įdarytus pomidorus sudėkite į puodą, palikite virti tol kol pamatysite burbuliukus stiklainiuose. Galiausiai tvirtai užsukite ir sudėkite į tamsią šiltą vietą dangčiu į apačią.