Šį receptą sužinojau iš vienos aistringos keliautojos, kuri jį parvežė iš Azijos ir aš šiek tiek jį sulietuvinau.
Jautienos suktinukai su paprikom receptas
INGREDIENTAI:
400 g. jautienos išpjovos
1 raudona paprika
1 geltona ar žalia paprika
1 imbiero šaknis
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas acto
1 šaukštas medaus
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas čili padažo
1 šaukštas aliejaus
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMAS:
Jautieną supjaustykite į riekeles, kad būtų 1,5 cm storio. Įtrinkite imbierą, supilkite citrinų sulčių. Palikite marinuotis 10 min. Per tą laiką paprikas supjaustykite triūbelėm ir pakepinkite aliejuje. Mėsą pakepinkite grill keptuvėje 3-4 min. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, sutrintą česnaką, sojos padažą bei medų ir ištepkite iškepusią mėsą, tada sudėkite po porą paprikų triūbelių, susukite ir užtvirkinkite krapštukais (galima surišti žalio svogūno laiškais).