Jautienos troškinio paruošimas nėra trumpas, tačiau pateisins lūkesčius. Minkšta troškinta jautiena tiesiog tirpsta burnoje.
Jautienos troškinys receptas
INGREDIENTAI:
500-600 gramų jautienos
2 svogūnai
2 morkos
400 mililitrų mėsos sultinio
200 mililitrų raudono vyno
6-8 briuselio kopūstai
ketvirtadalis brokolio
druskos
pipirų
petražolių
2 šaukštai aliejaus kepimui
PARUOŠIMAS:
Kubeliais supjaustykite jautieną ir su servetėlėmis nusausinkite. Supjaustykite svogūną ir morkas riekelėmis.
Plačioje ir gilioje keptuvėje ant aliejaus apkepkite jautieną su svogūnais, kol svogūnai taps auksinės spalvos ir įdėkite morkų riekeles, pabarstykite pipirais ir pakepkite kelias minutes gerai maišant.
Įpilkite mėsos sultinį, vyną ir palaukite kol užvirs. Pabarstykite druska, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 90 minučių. retkarčiais pamaišykite.
Maždaug įpusėjus troškinimui pavirkite kitame puode pasmulkintą brokolį ir briuselio kopūstus kol suminkštės (~7 min.), nupilkite vandenį ir palikite atvėsti.
Iki gaminimo pabaigos likus maždaug 15 minučių patikrinkite ar mėsa pakankamai minkšta, jeigu ne dar patroškinkite, o jeigu minkšta suberkite į troškinį perpjautus pusiau briuselio kopūstus ir pasmulkintus brokolius.
Nuplaukite petražoles ir susmulkinkite. Pilnai išvirtą jautienos troškinį pagardinkite petražolėmis (jeigu norite daugiau aštrumo galite įdėti aitriosios paprikos miltelių).
Jautienos troškinys paruoštas. Skanaus!
Garnyrui puikiai tiks ryžiai ar virtos bulvės, salotos.