Rudeniui artėjant turgeliai ir maisto prekių parduotuvės siūlo daugybė skanumynų, bet man ruduo asocijuojasi su grybais, ypač mėgstamom voveraitėm.
Kalakutienos kumpeliai su voveraičių padažu receptas
INGREDIENTAI:
150 g. voveraičių
200 g. grietinės (10% rieb.)
3 vnt. kalakutienos kumpelių
120 g. makaronų
žiupsnis pipirų,
žiupsnis bazilikų
žiupsnis kario
žiupsnis sezamo sėklų
PARUOŠIMAS:
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Kalakutienos kumpelius marinuojame sezamo, bazilikų, kario, pipirų marinate ir dedame į orkaitę, jei neturime laiko, kumpelių marinavimui galite dėti iš karto dėti į orkaitę. Kepimo laikas 45 min. Per tą laiką apkepiname voveraites, o kai jos iškeps supilame grietinę, jeigu trūksta pagardiname prieskoniais. Išverdame makaronus, galime virti su sultinio kubeliu arba įdėti pora petražolių, krapų, kario miltelių.