Kiaulienos šnicelis tiks visų skoniui - tiek vaikams, tiek suaugusiems. Lengvai paruošiamas kiaulienos šnicelis puikus patiekalas pietums.
Kiaulienos šnicelis receptas
INGREDIENTAI:
450-500 g. kiaulienos faršo
100 ml. pieno
2 riekės juodos duonos
2 kiaušiniai
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
pusė svogūno
2 skiltelės česnako
druskos
maltų juodųjų pipirų
šlakelis aliejaus
PARUOŠIMAS:
Nupjaustykite duonos kraštus ir minkštąją duonos dalį užpilkite pienu bei palaikykite kelias minutes.
Į kiaulienos faršą įmiškite vieną kiaušinį, išbrinkusią duoną, susmulkintą svogūną, česnaką, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
Iš paruošto kiaulienos faršo suformuokite ovalius šnicelius maždaug 1 cm pločio, turėtų gautis maždaug 5 vnt.
Suplakite likusį kiaušinį ir pamirkykite kiekvieną šnicelį jame, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite ant įkaitinto aliejaus keptuvėje kol gražiai apskrus.
Šnicelius galite patiekti su Jums mėgstamu garnyru bei daržovėmis.