Kibinai - Karaimų nacionalinis patiekalas. Labai populiarus patiekalas Lietuvoje. Nors ir paruošimo procesas gan ilgas, tačiau vertas šių pastangų. Išbandykite šį kibinų receptą.
Kibinai receptas
INGREDIENTAI:
500g miltų
1 Kiaušinis
250g margarino
100ml grietinės 30%
100ml majonezo
600g mėsos
Šaukštas aliejaus
Svogūnas
Druska, pipirai
Virintas vanduo
PARUOŠIMAS:
Į dubenį supilkite mitus ir į juos stambia tarka įtarkuokite margariną, masę sutrinkite rankomis. Supilkite grietinę ir majonezą. Suminkykite tešlą ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą. Supjaustykite mėsą mažais kubeliais, pabarstykite druska ir pipirais. Į mėsą įdėkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Įpilkite šlakelį šalto virinto vandens ir viską gerai išmaišykite. Išimkite tešlą iš šaldytuvo padalinkite į 14 gabaliukų, tada kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite ir išdėliokite mėsos įdarą. Suformuokite kibinus, aptepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę kepti 180 laipsnių. Kibinus kepkite 40-45 min.
Nomnom (2015-03-05 19:27:51)
Geras kibinų receptukas, visa šeima sakė, kad labai patiko. Rekomenduoju ir jums pabandyti šiuos kibinus.
Gretute (2015-02-25 13:03:41)
Panasiai darau kibinus, bet skonio paivairinimui dar kartais idedu pora simtu gramu grybu. Taip pat labai skanu :)