Pasakiško skonio varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
Varškės pyragas su kondensuotu pienu receptas
INGREDIENTAI:
200 g. šokoladinių sausainių
80 g. sviesto
500 g. kreminės varškės
200 g. grietinės
1 skardinė kondensuoto pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
3 kiaušiniai
PARUOŠIMAS:
Pyrago pagrindui sutrupinkite sausainius iki miltų konsistencijos, sumaišykite juos su ištirpintu sviestu. Viską supilkite į 20 centimetrų skersmens apvalią kepimo formą ir suformuokite torto pagrindą.
Kepimo formą įdėkite į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Kol kepa pagrindas, sumaišykite varškę, miltus, vanilinį cukrų, kondensuotą pieną ir grietinę.
Įmuškite po vieną kiaušinį ir išmaišykite. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Ant iškepusio sausainių pagrindo išpilkite varškės masę ir vėl įdėkite į orkaitėje, temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių. Kepkite maždaug 40-60 minučių.
Varškės pyragą vėsinkite pradarius dureles orkaitėje, po to įdėkite į šaldytuvą, kol visiškai atvės.
Atvėsintą pyragą papuoškite braškėmis ar kitu Jums patinkančiu ingredientu.