Puikiai tiks tiek pagrindiniam patiekalui, tiek užkandžiui kaip paprastos salotos. Lengvos ir sveikos!
Vištienos salotos su avokadu receptas
INGREDIENTAI:
1 vištienos filė
1 maža skardinė kukurūzų
1 avokadas
karis, provanso žolelės
česnakų ir žolelių mišinys
1/2 pakeli rukolos
1 stiklinė balto sauso vyno
PARUOŠIMAS:
Vištieną padalinkite į dvi dalis ir šiek tiek ją išmuškite. Dubenyje supilkite vyną, karį, provanso žoleles, česnakų ir žolelių mišinį. Gerai išmaišykite ir sudėkite vištieną. Patarimas ją marinuoti bent 2 valandas. Tada įkaitinkite orkaitę 200 C. Vištieną kepkite ant grotelių 30 min. Į lėkštę sudėkite rukolą, kukurūzus, supjaustytą ir nuluptą avokadą. Kai vištiena iškeps sudėkite į lėkštes.