Artėjant rudeniui galima paskanauti vieno iš labai skanių rudens gerybių - moliūgu.
Įdaryti moliūgai receptas
INGREDIENTAI:
Vienas didelis arba keli maži moliūgai
600 g. kapotos sprandinės
400 g. virtų bulvių
žiupsnis petražolių
80 g. svogūnų
50 g. sūrio
pipirų, druskos
50 g. grietinės
aliejaus kepti
PARUOŠIMAS:
Paimkite moliūgą, nupjaukite viršūnę, iškopkite sėklas ir šiek tiek jo masės, kad tilptų ingredientai. Iškopta masę supjaustykite kubeliais, supjaustykite svogūnus, mėsą, bulves. Sūrį sutarkuokite. Į keptuvę sudėkite supjaustytą svogūną. Į moliūgą sudėti moliūgo masę, bulves, mėsą, svogūnus, pabarstyti petražolėm bei prieskoniais, supilti grietinę ir ant viršaus suberti sūrį. Uždėti moliūgo kepurę ir kišti į orkaite 180 C apie 50 min.