Nustebau sužinojusi, kad tokiame patiekale 100 g. yra tik 120 kcal. Galima sakyti, kad šis patiekalas puikiai tiks norintiems išlaikyti dailias formas ir sočiai pavalgyti.
Jautiena vyno padaže receptas
INGREDIENTAI:
300 g. jautienos nugarines
1 svogūnas
3 bulvės
1/2 stiklinė kiaulienos sultinio
2 stiklinės pomidorų pastos
1 morka
1 stiklinė raudono vyno
petražolių papuošimui
kario, maltos paprikos miltelių
aliejaus kepti
PARUOŠIMAS:
Jautieną supjaustykite 1 cm kubeliais. Bulves su morkomis supjaustykite ir išvirkite. Jautieną kepkite ant didelės ugnies kol gražiai apskrus, pabarstykite pagal skonį kario, maltos paprikos miltelių. Įpilkite pomidorų pastos, stiklinę sultinio ir troškinkite 3 min. Tada supilkite vyną. Troškinkite kol šiek tiek visa masė sutirštės. Išvirtas bulves su morkomis suberkite į keptuvę. Kepkite dar 20 min. ant mažos ugnies. Prieš patiekiant papuoškite petražolėm.