Gana įdomiai skamba, bet sriuba yra be galo gardi ir įdomi, tikrai nepaliks abejingų dėl skonio.
Pomidorų sriuba su sūriu receptas
INGREDIENTAI:
žiupsnis druskos
žiupsnis cukraus
1 kg. pomidorų
1 svogūnas
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis maltų gvazdikų
1 lauro lapas
2 šakelės petražolių
200 ml. sultinio
1 stiklinė baltojo vyno
120 g. lydyto sūrio
1 šaukštelis krakmolo
50g. tarkuoto sūrio
PARUOŠIMAS:
Pomidorus nuplauti ir virti tol, kol pasidarys iš jų tyrelė. Tada pomidorų masę perleisti per sietelį, kad būtų vienguba masė. Nulupti svogūnus, supjaustyti kuo smulkiau ir pakepinti iki aukso spalvos. Kai svogūnai iškeps įdėti pomidorų masę, lauro lapą, gvazdikus, petražoles sukapotas, įpilti sultinio ir vyno. Viską užkaitinti tol, kol pasirodys burbuliukai. Tada įdėti lydyto sūrio ir pabarstyti krakmolo. Jei kažko trūksta įdėti pipirų arba druskos pagal skonį. Kai viskas užvirs ir sūris išsilydis supilstyti į dubenėlius ir ant viršaus suberti tarkuoto sūrio.