Dažniausiai baklažanus vartoja troškiniuose bei apkepuose, o aš siūlau šią daržovę naudoti ruošiant sriubą.
Sriuba su baklažanu receptas
INGREDIENTAI:
500 g. kiaulienos faršo
1 baklažanas
1 raudona paprika
2 šaukštai parmezano sūrio
petražolės (kapotos)
alyvuogių aliejaus
3 šaukštai pomidorų pastos
2 pomidorai
100 ml. balto vyno
300 ml. vandens
1/5 oregano
PARUOŠIMAS:
Daržoves supjaustykite. Morkas sutarkuokite, papriką supjaustykite vamzdeliais, baklažaną kubeliais arba griežinėliais. Sudėkite į keptuvę ir kepkite kol paskrus, tada į vidurį sumeskite faršą, jį apkepkite. Su blenderiu sumaišykite pomidorus, berkite oreganą. Masę supilkite į keptuvę ir supilkite pomidorų pastą, po 3 min. kepimo supilkite vyną ir po 5 min. vandenį. Sriuba neturi būti labai skysta, todėl vandenį galite pilti ir ne visą. Prieš patiekiant pabarstykite sūriu ir petražolėm.