Purios ir minkštos varškės spurgos traškiais krašteliais. Tik iškeptos karštos varškės spurgos nepaliks abejingų.
Varškės spurgos receptas
INGREDIENTAI:
600 gramų sausesnės varškės
4 kiaušiniai
10 šaukštų miltų
5 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnis druskos
1 litras rapsų aliejaus
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMAS:
Į dubenį įdėkite varškę, supilkite cukrų, įdėkite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į masę pilkite miltus, kepimo miltelius ir dar kartą išmaišykite, kol gausis tiršta tešla. Turi pakankamai sunkiai maišytis su šaukštu, jeigu varškės spurgų tešla per skysta įdėkite dar miltų.
Į puodą supilkite aliejų ir virkite ant vidutinės ugnies, aliejus turi būti nei per karštas nei per šaltas. Pabandymui galite įdėti vieną varškės spurgą, ji turėtų greitai iškilti į paviršių, bet iš aliejaus neturi sklisti dūmai.
Drėgnomis rankomis ar šaukštu atgnybkite tešlos gabaliuką, suformuokite rutuliuką ir dėkite į aliejų, taip sudėkite visas varškės spurgas telpančias puode ir virkite kol gražiai paruduos,
Kiaurasamčiu išimkite spurgas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Varškės spurgas pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!