Čili sriuba arba dar vadinama čili troškinys. Lengvai paruošiama aštri tiršta sriuba. Čili sriuba gali būti kaip užkandis arba kaip pagrindinis patiekalas.
Čili sriuba receptas
INGREDIENTAI:
500 g. Jautienos faršo
400 g. konservuotų smulkintų pomidorų
400 ml. sultinio arba vandens
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
1 mažesnė skardinė konservuotų kukurūzų
1 raudonoji paprika
1 aitrioji paprika
1 svogūnas
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis aitriosios smulkintos paprikos
2 skiltelės česnako
pusė šaukštelio mairūno prieskonių
druskos
pipirų
aliejaus kepimui
PARUOŠIMAS:
Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną kol taps gražiai auksinės spalvos. Įdėkite smulkiai kapotą česnaką, smulkiai sukapotą čili pipirą (jeigu bijote, kad sriuba bus per aštri, nedėkite sėklyčių), maltą aitriąją papriką ir maltą saldžiąją papriką ir pakepkite dar 1-2 minutes kol prieskoniai paskleis malonų aromatą. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir maišant pakepkite dar kelias minutes, kol paprika suminkštės.
Į puodą su apkeptomis daržovėmis sudėkite maltą jautieną ir maišant kepkite apie 5 minutes. Svarbu, kad jautiena gerai išskirstytų į smulkius gabaliukus, nebebūtų rausva ir sulipusi.
Į puodą suverskite skardinę konservuotų, smulkintų pomidorų, supilkite sultinį arba vandenį (maždaug 400 ml), dėkite pomidorų pastos, džiovinto mairūno, cukraus (jis subalansuos pomidorų rūgštumą), pagardinkite druska ir pipirais.
Viską užvirinkite, dangčiu uždenkite puodą, sumažinkite ugnį (kad sriuba tik vos burbuliuotų) ir pamaišant virkite apie 30 minučių.
Į sriubą sudėkite perplautas konservuotas pupeles ir kukurūzus. Jeigu čili sriuba jums atrodo per tiršta papildomai įpilkite vandens ar sultinio. Viską vėl užvirkite ir patroškinkite dar apie 10 minučių. Jeigu norisi daugiau sūrumo ar aštrumo, drąsiai įdėkite dar šiek tiek druskos ar prieskonių.
Išvirtą čili sriubą palikite uždengtą dangčiu pastovėti apie 15 minučių, kad geriau pasiskirstytų skoniai. Stovėdama čili sriuba tik skanėja, todėl kitą dieną bus dar skanesnė.
Sriubą galite patiekti smulkintais žalumynais ar tarkuotu sūriu, šalia tiks česnakiniai skrebučiai.
cili (2021-11-23 13:39:57)
Kai ruošiu čili sriubą dar dedu kukurūzų, bet šiaip geras čili receptas :)