Puikus pirmasis patiekalas, kuris nustebins ne vieną savo skoniu.
Svogūnų sriuba su sūriu receptas
INGREDIENTAI:
2 l vištienos sultinio
300 g. kietojo sūrio
40 g. miltų
10 g. svogūno laiškų
500 g. svogūnų
80 g. alyvuogių aliejaus
žolelių prieskoniai
pipirai
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMAS:
Išvirkite 2 l sultinio. Ant keptuvės apkepinkite svogūnų laiškus su aliejumi. apibarstykite cukrumi. Kepkite 15 min. Likusi aliejų užkaitinkite puode, suberkite miltus ir supilkite sultinį. Virkite 5 min. pamaišant. Suberkite svogūnus ir virkite dar 30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Į spec. lėkštes supilkite pusę svogūnų masės, pusę sūrio, apibarstykite prieskoniais bei svogūnų laiškais. Kad skonis būtų dar gardesnis sudėkite į lėkštes po 2 riekės baltos duonos. Kepkite 15 min. 180 C, naudojant grill funkciją.