Kiekvieno puikiai žinoma ir manau, kad pamėgta - žirnelių sriuba.
Žirnelių sriuba receptas
INGREDIENTAI:
1 skardinė konservuotų žirnelių
2 bulvės
1 morka
žiupsnis petražolių, krapų, pipirų
200 g. rūkytos mėsos
kelios riekės gruzdintos duonos
1 kubelis petražolių krapų sultinio
1 svogūnas
PARUOŠIMAS:
Į 1,5 litro verdančio vandens įmeskite kubelį. Nulupkite bulves, morkas, svogūnus po 5 min. sudėkite juos į puodą. Supjaustykite kubeliais rūkytą mėsą, sudėkite į puodą kartu su konservuotais žirneliais. Pagardinkite petražolėmis, pipirais bei krapais. Virkite dar 15 min. ant mažos ugnies. Prieš patiekiant pabarstykite supjaustytas bei gruzdintas duonos riekes.